Neljä tapaa saada koulutusideoita eli miten koulutuksia suunnitellaan?

Kesäyliopistossa suunnitellaan vuosittain 200 – 250 uutta koulutusta. Suurin osa näistä koulutuksista on joka vuosi aivan uusia. Mistä kesäyliopiston koulutusideat oikein saadaan?

1. Yhteistyökumppaneilta

Kesäyliopisto suunnittelelee koulutuksia yhdessä alueen toimijoiden kanssa. Kesäyliopisto kokoaa erilaisia työryhmiä ideoimaan tai suunnittelemaan tiettyä koulutusta tai seminaaria. Yhteistyössä on voimaa ja koulutustarjonta on aina ajankohtaista, kun olemme suunnitelleet ja ideoineet sen yhdessä tulevien opiskelijoiden kanssa.

2. Opiskelijatoiveet

Myös yksittäiset henkilöt esittävät kesäyliopistolle toiveita ja nämä toiveet pyritään ottamaan huomioon mahdollisuuksien mukaan. Kesäyliopiston kotisivulla http://www.kesyli.net on ehdota koulutusta -toiminto, jolla voi lähettää koulutustoiveen tai vinkin mainiosta kouluttajasta.

3. Koulutuspalautteista

Jokaisessa kesäyliopiston koulutuksessa kysytään palautetta koulutuksen osallistujilta. Samassa yhteydessä voi myös esittää koulutustoiveita tulevista koulutuksista. Usein koulutuksen aikana osallitujille herääkin lisätoiveita uusista kiinnostavista teemoista.

4. Ajankohtaiset asiat eli mitä koulutusuunnittelijan päässä liikkuu?

Kesäyliopiston suunnittelijat kokoavat jatkuvasti ideoita ajakohtaisista asioista. Seuraamme esimerkiksi valtakunnallisia muutoksia kuten esimerkiksi lakimuutokset sekä alueellista ja paikallista kehittämistyötä.

Mari Smolander, rehtori

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s